Lozan Sigorta
Doğru Poliçenin Önemi ve Kahramanmaraş Depremi

Doğru Poliçenin Önemi ve Kahramanmaraş Depremi

Kahramanmaraş Depreminin ardından yaralar sarılıyor ve insanlarımız kaldığı yerden devam etmek zorunda oldukları bir hayat olduğu için her zorluğa rağmen mücadele etmeye başladılar.

Öncelikle vefat eden her bir vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor ve arama kurtarma ekiplerinin önünde saygıyla eğiliyorum. Büyük milletimiz bu hengâmeden de çıkacaktır.

 

Bölgeden aldığımız telefonlar iki soru üzerinde yoğunlaşıyor. Birincisi DASK’ın yıkılan evleri için ne kadar ödeme yapacağı. İkincisi ise enkazların altında kalmış ya da arama kurtarma çalışmaları esnasında hasar görmüş araçlarının zararını trafik sigortasının karşılayıp karşılamayacağı.

 

Teessüfle belirtmek isterim ki verdiğimiz cevaplar karşısında en az onlar kadar biz de üzülüyoruz. Çünkü çok küçük ödemelerle bugün zararlarının hepsini tazmin edebileceklerken maalesef varlıklarına nispeten yetersiz ödemeler alıp yeni bir hayat kurmaya başlayacaklar.

 

Öncelikle DASK’ın fiyat ve ödeme politikasının doğru olduğunu belirtmek isterim. Zira şu durumda bile ülkemizde DASK yaptırma oranları yeterli değilken, DASK’ın kapsamının genişletilmesi sonucu oluşacak fiyat artışının neticesinde DASK’ı tabana yaymak çok daha zor bir hale gelecektir.

 

Özetle açıklarsak DASK, evinizin yeniden yapılması için ihtiyaç duyacağınız miktar üzerinden ödeme yapar ve poliçe bedeli de bu şekilde hesaplanmıştır. Yani DASK; arsa payınızı, dekorasyonu, eşya kaybınızı, bahçe duvarlarınızı, çocuk parkınızı vb. karşılamaz. Zaten sizin olan arsa üzerinde yeniden inşa edilecek evin bedelini ödemek üzere kurgulanmıştır.

 

Eğer evinizin tam değerini bir afet sonucu almak istiyorsanız DASK’ı, Konut Sigortası ile tamamlamalısınız. Eğer Konut Sigortanız varsa DASK’ın ödemeyeceği bedelleri sigorta şirketinizden alabilir ve hasarınızı en aza indirebilirsiniz.

 

Yani bir olumsuzluk durumunda oluşacak hasarın tamamını karşılamak istiyorsanız yapmanız gereken DASK+Konut Sigortasıdır.

 

Aynı durum araç zararları için de geçerlidir. Trafik Sigortası dar kapsamlı ve zorunlu bir sigorta türüdür. DASK’ın evinizin değeri ne olursa olsun maksimum 640 bin lira ödemesi gibi, Trafik sigortası da kaza başına 100 bin lira ödemek üzere fiyatlandırılmıştır. Herhangi bir kaza sonrası karşı tarafın aracına verdiğiniz hasar 100 bin liranın üzerindeyse kaskonuz devreye girmelidir, eğer kaskonuz yoksa bu fark sizden talep edilecektir.

 

Yine bir doğal afet sonucu zarar gören aracınıza ödeme alabilmek için Kasko Sigortasına sahip olmanız gerekmektedir. Eğer Kaskonuz yoksa, Trafik Sigortanız herhangi bir hasarda size ödeme yapmayacaktır.

 

Özetle: Oluşacak olumsuzluklara karşı zararınızı en aza indirebilmek için yapılması gereken tamamlayıcı sigortalarınızı ihmal etmemektir.

 

Bunu:

 

SGK/Bağkur (Zorunlu) + Tamamlayıcı Sağlık Sigortası 

Trafik (Zorunlu) + Kasko Sigortası 

DASK (Zorunlu) + Konut 

Şeklinde açıklayabiliriz.

 

Şevket Apuhan

Lozan Global Sigorta

Genel Müdür

Image
Avantajlı fiyatlardan yararlanmak için hemen bizi arayın!
Instagram

Instagram'da Biz

Facebook

Facebook'da Biz

Twitter

Twitter'da Biz

Youtube

Youtube'da Biz

Lozan Sigorta

Lozan Sigorta

Whatsapp Destek
Çevrimiçi