Lozan Sigorta
Özel Sağlık Sigortasının Faydaları Nelerdir?

Özel Sağlık Sigortasının Faydaları Nelerdir?

Sağlık hizmetleri sektöründe hızla artan maliyetler, özel sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısının artmasına neden olmuştur. Sağlık sigortası şirketleri sayısı artarken, özel sağlık sigortası faydaları araştırılan bir konu haline gelmiştir.

Türkiye'de özel sağlık sigortasının ilgi ve talep görmesinin en önemli nedeni ise sağladığı avantajlardır. Özel sağlık sigortası yapan şirketler, Türkiye'deki en iyi özel hastaneler ile anlaşmalıdır. SGK veya Bağkur'unuz ile gidip tedavi olamayacağınız hastanelerde, özel sağlık sigortası ile tedavi olabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Avantajları Nedir?

"Özel sağlık sigortası nedir, ne işe yarar?" diye düşünüyorsanız 7 maddede hızlıca bilgi sahibi olabilirsiniz. İşte özel sağlık sigortası faydaları:

  1. Özel sağlık sigortası ile bir hastalık veya kaza yaşamanız durumunda ağır maliyetli tedavilere karşı güvence oluşturursunuz. 
  2. Yatarak ve ayakta tedavi teminatı ile birçok sağlık hizmetinden 1 yıl boyunca faydalanabilirsiniz. Konu hakkında detaylı bilgi için "Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?" başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. 
  3. Özel sağlık sigortası ile doğum yapabilir hatta doğacak bebeğiniz için güvence oluşturabilirsiniz.
  4. Özel sağlık sigortanızı ilgili teminatı seçmeniz durumunda yurt dışında da kullanabilirsiniz.
  5. Özel sağlık sigortası, Türkiye'nin en iyi özel hastanelerinde, istediğiniz doktorda tedavi olmanıza imkan sağlar.
  6. Kurumsal, bireysel veya aile olarak özel sağlık sigortası alabilirsiniz.
  7. Özel sağlık sigortası vergi indirimi almanıza da olanak tanır.

Özel Sağlık Sigortası Dezavantajları Nedir?

Özel sağlık sigortası fiyatları diğer sağlık sigortalarına göre daha pahalıdır. Özel sağlık sigortası priminin daha yüksek olmasının sebebi ise sunduğu teminat kapsamının daha geniş ve Türkiye'nin en iyi hastaneleri ile anlaşmalı olmasındandır.

Özel sağlık sigortası bekleme süresi de oldukça uzundur. Sigorta başlangıç tarihinden itibaren yatarak tedaviler için 12 aylık bekleme süresi uygulanır.

Özel sağlık sigortası almak için bütçeniz yeterli değilse ve daha kısa bekleme süresi olan sağlık sigortası arıyorsanız Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tam da size göre olabilir.

 

Özel Sağlık Sigortası Faydaları

İhtiyaçlarınıza göre düzenleyebilirsiniz.

Özel sağlık sigortası kapsamında birçok teminatı bulunduran bir sigorta türüdür. Sadece yatarak tedavi teminatlı özel sağlık sigortası poliçesi alabileceğiniz gibi ayakta tedavi ve doğum teminatlı bir poliçede satın alabilirsiniz. Burada önemli olan nokta ihtiyaç duyduğunuz sağlık hizmeti ile ilgili teminatı, poliçenize ekleme veya çıkarma işlemi yapabiliyor olmanızdır.

Özel sağlık sigortası primlerini bütçenize göre düzenleyebilirsiniz.

İlk olarak özel sağlık sigortası teminat kapsamını ele alalım. Sadece yatarak tedavi teminatlı bir sağlık poliçesine ödeyeceğiniz ücret ile daha kapsamlı (mesela ayakta tedavi ve doğum teminatı içeren) bir sağlık poliçesine ödeyeceğiniz ücret arasında ciddi farklılıklar olacaktır. Özel sağlık sigortası teminat kapsamını ihtiyaçlarınıza göre belirlerseniz, bütçenizi de fazla zorlamamış olursunuz.

Bir diğer önemli konu, özel sağlık sigortası teminatları için belirleyeceğiniz limitlerdir. Poliçenizde var olan her teminat için ayrı ayrı limit belirleyebilirsiniz. Limitli bir sağlık poliçesi seçmeniz durumunda daha düşük prim ödeyebilirsiniz. Fakat limitsiz bir sağlık poliçesi düzenlerseniz ödeyeceğiniz prim de aynı oranda artacaktır.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta; sadece daha düşük prim ödemek için limit tutarı en alt seviyelere çekilmemelidir. Çünkü ileride yüksek maliyetli bir hastalık ile karşılaşmanız durumunda, belirlediğiniz limit sağlık giderlerinizi karşılamayabilir. Sağlık poliçenizin limitlerini belirlerken olası riskleri ve maliyetleri göz önünde bulundurmanız daha faydalı olacaktır.

Son olarak, katılım payı uygulaması da bütçenize uygun özel sağlık sigortası almanıza yardımcı olur. Katılım payı oranı, olası bir hastalık durumunda tedavi masraflarını sigorta şirketi ile birlikte sizin ödeyeceğiniz tutarı ifade eder.

Örnek vermek gerekirse; katılım payı oranını %80 belirlemiş olun. Yatarak tedavi veya ayakta tedavi olmanız durumunda, sigorta şirketi masraflarınızın %80'ini karşılayacaktır. Geriye kalan %20'lik kısmı siz hastaneye ödersiniz. Unutmayın; katılım payı oranı belirlerken sizin cebinizden de çıkacak ücreti hesaba katmalısınız. Düşük prim ödemek için, sigorta şirketinin katılım payı oranını düşürürseniz, hastaneye sizin ödeyeceğiniz tutar da artacaktır.

Bizim tavsiyemiz; sigorta şirketinin katılım payı oranını mümkün olduğunca yüksek tutmanızdır.

Sağlıkla kalın.

Image
Avantajlı fiyatlardan yararlanmak için hemen bizi arayın!
Instagram

Instagram'da Biz

Facebook

Facebook'da Biz

Twitter

Twitter'da Biz

Youtube

Youtube'da Biz

Lozan Sigorta

Lozan Sigorta

Whatsapp Destek
Çevrimiçi