Lozan Sigorta
Zorunlu Trafik Sigortası

Zorunlu Trafik Sigortası

Trafik Sigortası kaza sonucu karşı tarafa verebileceğiniz zararları belirli limitler dahilinde karşılayan zorunlu bir poliçedir. Dolayısıyla kasko yaptırmayı tercih etmiyorsanız dahi Sınırsız İMM poliçesine sahip olarak karşı tarafın sizden talep edeceği maddi ve manevi bütün tazminatlara karşı kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

Trafik Sigortası Nedir?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile belirlenen zorunlu trafik sigortası, kaza durumunda karşı tarafın zararlarını karşılamayı amaçlayan bir uygulamadır. Kazaya uğrayan tarafın mağduriyet yaşamaması için önceden alınan bir önlem olarak değerlendirilebilir. Araba sigortası olarak da bilinen uygulamanın esasları “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik” ile belirlenir.

Trafik Sigortası Ne İşe Yarar?

Zorunlu sigorta çeşitlerinden biri olan trafik sigortası, trafik kazalarından kaynaklanan bedeni ve maddi zararları güvence altına almana yardımcı olur ve ödemekle yükümlü olduğun tazminatların poliçe kapsamında sigorta şirketi tarafından ödenmesine yardımcı olur.

Hem şehir içi hem de şehirler arası seyahatler sırasında olabilecek kazalarda poliçenin kapsamı, araç sahibinin maddi kaybını azaltır. Kusurlu olunan bir kazada poliçe; maddi hasarlar, sakatlıklar, üçüncü şahıs sakatlıkları, vefat, avukatlık giderleri gibi büyük ölçekli maddi giderleri karşılayabilir. Trafik sigortasının kapsamı, poliçe içerisine eklenen ek teminatlara göre genişletilebilir. Lozan Sigorta ile en avantajlı sigorta teklifini alarak kendini olumsuz her koşula karşı korumaya alabilirsin.

Aracın özelliklerine uygun olarak en kapsamlı poliçeyi seçmek, kazaya karışma durumunda maddi kaybın minimuma indirilmesi anlamına gelir. Kaza durumunda karşıdaki sürücü ve diğer yolcuların sigortası yoksa tedavi masrafları sorun yaratabilir. Trafik sigortası kapsamında ise kazaya uğrayan tarafın tedavi ve ilaç giderleri tamamen Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır. 

Image
Avantajlı fiyatlardan yararlanmak için hemen bizi arayın!
Instagram

Instagram'da Biz

Facebook

Facebook'da Biz

Twitter

Twitter'da Biz

Youtube

Youtube'da Biz

Lozan Sigorta

Lozan Sigorta

Whatsapp Destek
Çevrimiçi